2020-10-27 08:05:34• hírek • Bede Emőke

A maszkviselést ellenőrizték

Amint arról híroldalunk is beszámolt, az újonnan azonosított koronavírus-fertőzések miatt több Szatmár megyei községben is kötelezővé vált a szabadtéri maszkviselés, ugyanakkor településtől függetlenül az olyan forgalmas helyeken, mint a piacok, vásárok vagy épp a tömegközlekedési eszközök, szintén viselni kell a szájat és orrot takaró maszkot.

A hatóság azonban nem bízza a polgárok belátásra, hogy e kötelezettségüknek eleget tesznek-e vagy sem, ehelyett a rendfenntartó szervek folyamatosan járőröznek a járványügyi szempontból magas kockázatú helyszíneken. Annak tehát, aki valamilyen oknél fogva nem viselne maszkot, már csak azért is érdemes megfelelően föltennie azt, mert ennek elmulasztását a rendfenntartó szervek akár 500 és 2500 lej közötti pénzbírsággal is sújthatják.


Az elmúlt hétvégén az egyenruhások 60 céget, 230 forgalmas helyszínt és 160 közlekedési eszközt ellenőriztek, az igazoltatott személyek száma pedig megközelítette a 3 ezret. Szerencsére a polgárok túlnyomó többsége eleget tett a maszkviselés kötelezettségének, hiszen a hétvégi akció alatt mindösszesen csak 176 bírságot szabtak ki megközelítőleg 20 ezer lej értékben.


A rendőrség ismételten felhívja a figyelmet, hogy a hatályos rendeletek értelmében tilos lagzikat, keresztelőket és ezekhez hasonló privát eseményeket szervezni, amennyiben pedig azt tapasztalják, hogy valaki e szigorítást mégis megszegte, azzal szemben határozottan fel fognak lépni. A rendfenntartó szervek célja nem az, hogy minél több bírságot kiszabjanak, hanem az, hogy az állampolgárokban tudatosítsák az óvintézkedések betartásának fontosságát – írja közleményében a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: